E-TECH: de slimme hybride optie voor iedereen 22 augustus 2020

E-TECH hybrid

Als pionier op het gebied van elektrisch rijden, heeft Renault nu ook een innovatieve en exclusieve E-TECH-technologie ontwikkeld in samenwerking met het Renault F1 Team. Met deze technologie, die door 150 patenten is beschermd zijn 2 sterke en zuinige hybride motoren ontwikkeld:

E-TECH: hybride motor
E-TECH Plug-in: hybride motor die kan worden opgeladen op netstroom

HEV

Een hybride (HEV) auto heeft een verbrandingsmotor en een accumotor. Je kunt de batterij van een HEV niet opladen met een stekker. De batterij wordt bijgeladen door energie die vrijkomt tijdens het rijden en afremmen. Een hybride auto kan korte afstanden volledig elektrisch rijden en schakelt daarna automatisch over op de verbrandingsmotor.

PHEV

De Plug-in hybride (PHEV) is een tussenvorm van een hybride en volledig elektrische auto. Bij een PHEV beschikt de auto over een brandstofmotor en een grotere batterij, die je met een stekker kunt opladen. Hierdoor kun je korte afstanden volledig elektrisch rijde, en kun je voor de aandrijving van de wielen, zowel de batterij als de brandstofmotor aanspreken.

 

CLIO E-TECH Hybrid

Ervaar elektrisch rijden als nooit tevoren. De nieuwe CLIO E-TECH Hybrid heeft zowel een elektrische motor als een verbrandingsmotor. Deze Hybrid heeft een efficiënte automatische versnellingsbak. Het resultaat: consistent starten in de elektrische modus, geoptimaliseerd elektrisch rijden in tot wel 80% van de ritten in de stad én genieten van de stilte tijdens het elektrisch rijden.

De nieuwe CLIO E-TECH Hybrid maakt het mogelijk om veilig en krachtig met het verkeer mee te komen dankzij de 140 pk sterke motor. Dankzij het directe reactievermogen van de elektrische motor en de automatische versnellingsbak kun je snel accelereren. Je creëert met de verschillende MULTI-SENSE-instellingen jouw eigen gepersonaliseerde rijbeleving.

 

CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid

Het reactievermogen van een elektrische auto in een hybride auto? De nieuwe CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid activeer je met een druk op de start-knop altijd 100% elektrisch. De CAPTUR accelereert net zo snel als een volledig elektrische auto. Jij profiteert zo van maximaal rij-plezier en comfort.

Vertrouw op jouw nieuwe CAPTUR E-TECH. Renault heeft immers al 10+ jaar ervaring met elektrische auto‘s. Profiteer nu ook van schoon rijden en een beperkt brandstofverbruik, dankzij de innovatieve versnellingsbak en de technologie om energie terug te winnen, die is geïnspireerd op onze lange ervaring in de Formule 1-wereld.

 

MEGANE E-TECH Plug-in Hybrid

Het beste van twee werelden met een unieke rijbeleving. Rij elektrisch met slechts één keer per dag opladen. Schakel in het weekend over op de hybride modus en ga op weg zonder je zorgen te maken over de actieradius. Dankzij de drie rijmodi (Pure, MySense en Sport) kun je de sfeer in je stationwagon naar eigen wens aanpassen. Stel de interieurverlichting in en pas het motorgeluid aan zoals jij dat mooi vindt. In de modus PURE kun je volledig elektrisch rijden met snelheden tot 135 km/uur. Ga over op de modus MySense of Sport om te profiteren van de functie E-SAVE en ervoor te zorgen dat het accuniveau minstens 40% is.

De nieuwe MEGANE Estate is niet alleen hybride, maar heeft nog veel meer te bieden!

Acties Voorraad Werkplaatsafspraak Contact
HomeRenaultNieuwsE-TECH: de slimme hybride optie voor iedereen